Eigen concept
Weet je nog? Die plek waar De Buurt stond

De Buurt

Een concept geboren in de kraamkamers van de gebiedsontwikkeling. In 2016 zat de Gemeente Leiden met een probleem. Het Stationsgebied stond aan de vooravond van een transformatie met een minimale looptijd van 20 jaar. Niet echt een lekkere periode om eens flink de schop te zetten in een gebied waar zo veel bewegingen per dag plaatsvinden. Conclusie, een lange periode van ongemak voor de gebruiker van het Stationsgebied. Daarbij ook nog het feit dat het gebied de afgelopen 20 jaar al niet bepaald in de running was om de schoonheidsprijs te winnen. 

Vanuit deze gedachte ontstond de vraag om in de tijdelijkheid een oplossing te vinden voor het negatieve beeld van het gebied en een cadeautje te geven aan de Leidenaar die de komende 20 jaar nog door een bouwput bij het Station moet komen. Dit vraagstuk hebben wij geprobeerd op te lossen met ‘De Buurt’: een zomerse hotspot die als visitekaartje diende voor de prachtige Leidse binnenstad. Gevuld met 10 lokale restaurants, programmering van of door of met Leidse makers, een sportveld waar Leidse verenigingen zich konden laten zien en een stadsstrand waar je even helemaal tot rust kon komen.

Dat het een succes was, dat is gebleken. We kregen 400.000 bezoekers in 3 maanden! En niemand die het nog had over de lelijke entree van Leiden maar iedereen sprak over ‘de plek waar de Buurt stond’. Het project heeft in 2020 en 2021 nog een vervolg gehad in Het Pesthuis, voormalig entreegebouw van Museum Naturalis. Dezelfde ingrediënten, maar nu toegespitst op de verbinding tussen het Leiden BioScience Park en de binnenstad. Een bijzonder handige tool voor projectontwikkelaars en gemeenten om een gebied in de tijdelijkheid positief te laden.

Onze awesome
projecten

Personeelsfeest

ik wil ook zo’n
awesome project