Corporate
Wie duurzaam wil zijn moet ballen hebben

BioPartner – Opening pand

We kunnen er lang omheen draaien, maar als je echt circulair wilt bouwen moet je sterk in je schoenen staan. Nee durven zeggen tegen goedkopere opties en moeilijke opties kiezen boven de makkelijke. Vergelijk het een beetje met diëten. Het is moeilijk focussen op een quinoa salade met magere feta kaas als er continu frikandellen speciaal in je blikveld zitten.

Dit is precies waar het team van BioPartner tegenaan liep bij het bouwen van het BioPartner 5 gebouw op het Leiden Bio Science Park. Duurzaam bouwen is helaas nog niet de norm maar eerder een uitzondering. Desalniettemin is het BioPartner gelukt om als eerste in Nederland een ‘Paris Proof’ gebouw neer te zetten. Dit betekent dat het gebouw voldoet aan de richtlijnen van de Parijse klimaatdoelstellingen. Het staal werd gerecycleerd uit een gebouw van de Universiteit en puingruis en afgekeurde tapijttegels worden nu gebruikt voor klimplanten om zich te huisvesten. Zomaar een greep uit de vele slimme oplossingen die dit gebouw circulair maken.

Wij hebben de eer gekregen dit prachtige gebouw te mogen openen via een diverse vierdaagse opening met op iedere dag een ander programma en andere bezoekers. En ook wij hebben onszelf uitgedaagd om dit circulair te realiseren: uitsluitend leveranciers uit de regio, gebruik maken van gerecyclede materialen, afvalscheiding, biologisch afbreekbaar drukwerk en plantbare naamkaartjes waar een bloemetje uit groeit… Lessen die we vanaf nu meenemen naar ieder event.

Onze awesome
projecten

Personeelsfeest

ik wil ook zo’n
awesome project