Corporate
Wie duurzaam wil zijn moet ballen hebben

BioPartner

We kunnen er lang omheen draaien, maar als je echt circulair wilt bouwen moet je sterk in je schoenen staan. Nee durven zeggen tegen goedkopere opties en moeilijke opties kiezen boven de makkelijke. Vergelijk het een beetje met diëten. Het is moeilijk focussen op een quinoa salade met magere feta kaas als er continue frikandellen speciaal in je blikveld zitten.

Dit is precies waar het team van BioPartner tegenaan liep bij het bouwen van het BioPartner 5 gebouw op het Leiden Bioscience Park. Duurzaam bouwen is helaas nog niet de norm maar eerder een uitzondering. Desalniettemin is het BioPartner gelukt om als eerste in Nederland een ‘Paris Proof’ gebouw neer te zetten. Dit betekent dat het gebouw voldoet aan de richtlijnen van de Parijse klimaatdoelstellingen. Staal dat werd gerecycleerd uit een gebouw van de Universiteit, afgekeurde tapijttegels en puingruis dat nu wordt gebruikt voor klimplanten om zich te huisvesten. Zomaar een greep uit de vele slimme oplossingen die dit gebouw circulair maken.

Wij hebben de eer gekregen dit prachtige gebouw te mogen openen via een diverse 4-daagse opening met op iedere dag een ander programma en andere bezoekers. En ook wij hebben onszelf uitgedaagd om dit circulair te realiseren. Uitsluitend leveranciers uit de regio, gebruik makend van gerecyclede materialen, afvalscheiding, biologisch afbreekbaar drukwerk, plantbare naamkaartjes. Lessen die we vanaf nu meenemen naar ieder event.

Onze laatste
laatste projecten

Personeelsfeest

ik wil ook zo’n
awesome project